Opdrachten

Charley-WM

Een (huis)dier laten tekenen

Aan de hand van een aangeleverde foto kan ik van een (huis)dier een mooi portret maken. Op deze pagina staat alle informatie om een portret aan te vragen. Ik werk alleen met hoogwaardige materialen om een jarenlange kwaliteit te waarborgen.

Mijn dierportretten zijn tegenwoordig meestal een mix van kleurpotlood en pastel. Ik gebruik deze techniek om mooie intense kleuren te krijgen. Soms zal een portret misschien overwegend kleurpotlood zijn en soms wat meer pastel om het beste en gewenste resultaat te bereiken.

Het papier dat ik gebruik is Pastelmat papier, een stevig 360 grams papier met een goede hechting.

Verderop op deze pagina staan enkele tips hoe een goede foto van je huisdier te maken.

In principe lijst ik een tekening niet in, tenzij deze persoonlijk afgehaald kan worden.
Het is aan te raden om het werk in te lijsten met een passe partout achter echt glas.

Ik gebruik zoveel mogelijk standaard maten zodat je eventueel makkelijk zelf kan inlijsten.
Mocht je een afwijkende maat willen is dat natuurlijk geen enkel probleem en zal ik met plezier een prijsopgave sturen.

Fototips

Voor het tekenen van een mooi dierportret is een goede referentiefoto heel belangrijk. Een foto van lage kwaliteit zal resulteren in een minder gedetailleerde tekening.

– Een goede foto heeft een zo hoog mogelijke resolutie. Een groot bestand kan eventueel met ‘Wetransfer’ verstuurd worden.

– Vergroot een foto eens en kijk of na inzoomen de haarstructuur en de details in de ogen nog te zien zijn.

– Een foto die dichtbij en op ooghoogte genomen is geeft meestal het mooiste resultaat.

– Daglicht (maar geen direct zonlicht) geeft de meest natuurlijke kleuren.

In principe werk ik niet met slechte foto’s maar het kan natuurlijk gebeuren dat een dier overleden is en er geen nieuwe foto’s gemaakt kunnen worden. In dat geval kan ik natuurlijk kijken wat mogelijk is.

Flowers

Prijzen

Deze prijzen zijn richtlijnen voor een hoofd/schouder portret (tenzij het een klein dier zoals een cavia of vogel betreft natuurlijk), een simpele achtergrond en zonder al te gecompliceerde accessoires zoals een mand of een deken. Andere maten  en/of poses zijn altijd bespreekbaar.

Portretmaat   
20 x 20 cm1 dier€175-Geschikt voor o.a lijst 30 x 30 met passe partout
(A4) 20 x 30 cm1 dier€295,-Geschikt voor o.a lijst 30 x 40 met passe partout
30 x 30 cm1 dier€350,-Geschikt voor o.a lijst 40 x 40 met passe partout
(A3) 30 x 40 cm1 dier€395,-Geschikt voor o.a lijst 40 x 50 met passe partout
40 x 40 cm1 dier€450,-Geschikt voor o.a lijst 50 x 50 met passe partout
Vanaf maat A4 mogelijkIeder extra dier+ 25 % 

Voor ik aan de opdracht begin vraag ik om een aanbetaling van ongeveer 25% voor tijd en materiaal, om deze reden wordt dit bedrag ook niet terug betaald als ik eenmaal aan de tekening ben begonnen. Pas na goedkeuring van het portret wordt het resterende bedrag betaald.

© Ik behoud ten alle tijden de  rechten van het werk dat ik maak en mag dit dan ook, onder mijn eigen naam, voor alle doeleinden overal publiceren en gebruiken, (internet, drukwerk, ansichtkaarten etc.) Hierbij blijft de persoonlijke informatie van de klant afgeschermd en bij huisdieren zal dit altijd in overleg gebeuren. Het door mij gemaakte werk is voor de opdrachtgever alleen voor persoonlijk gebruik, tenzij vooraf anders overeengekomen. Een scan van het werk blijft in mijn bezit en reproducties kunnen gekocht worden.